Författaren Hanna Höglund släpper den andra delen i fantasyserien Berättelsen om Lianne – I levande mörker. Lianne ska fylla femton och medan alla kompisar i Den Goda Cirkeln gör upp planer för framtiden kämpar hon med att förstå sin plats i den magiska världen och att försonas med sanningen om sig själv.

Lianne är en helt vanlig tjej som i den första delen av Berättelsen om Lianne – Ljus som varit dolt får veta att hon är en häxa och flyttar med sin mamma till hemlandet, Advel.

Det har gått ett och ett halvt år sedan den första boken. Lianne fyller femton år och blir myndig. Förväntningarna på henne är stora, men själv har hon ingen aning om hur hon ska använda sina magiska krafter. Hemligheten som avslöjats för Lianne har återigen ställt hennes världsbild på ända samtidigt som hon snart blir indragen i nya utmaningar när ett ödesdigert misstag förändrar allt.

– Den första boken är själva introduktionen till världen, i I levande mörker djupnar både intrigerna och karaktärerna. Lianne måste till exempel förhålla sig till det hon fick reda på i upplösningen i Ljus som varit dolt, säger Hanna om sin nya bladvändare där förhållandet mellan ljus och mörker aldrig är riktigt givet.

Hanna Höglund är författare och gymnasielärare i svenska och latin. Hon älskar högläsning och bor i ett radhus i Kungsbacka med man och tre barn.

I levande mörker utkommer på Vilse Förlag den 11 april. Del tre kommer ut under 2016. För intervjuer och recensionsexemplar, kontakta Hanna på hanna@lianne.se


0 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *