Fakta om Kändo

Huvudlandet. Kändo har ingen huvudstad, eftersom all mark är täckt av en enda stad, som heter Kändo.
Invånare: 56 miljoner
Nationell färg: Mörkblå
Vatten: Ett mindre hav på utsidan klotet.
Klimat och natur: Varmt och soligt året om. Regn endast om natten. Berg på östra sidan klotet
Kända byggnader: Kändo Slott, största byggnaden i Den Goda Cirkeln, samt Castella, militärskolan.
Största exportvara: Dagsljus.
Regenter: Jättemaran och Kung Alexander av Kändo som har ansvar för hela Den Goda Cirkelns välfärd. Läs mer om Jättemaran här!


Hon märkte det direkt. Så fort klacklacken landat, till och med innan hon klättrat ner på marken, var det som om något överföll henne. En känsla. Känslan hörde till platsen lika ofrånkomligt som sommarvinden eller solvärmen och var minst lika behaglig.

Något är annorlunda. Något kittlade i nacken. Något varmt spirade i hjärtat. Hon mindes att hon känt något liknande sina första dagar i Nordherby, när hon först kommit till Den Goda Cirkeln, och nu kände hon samma sak om igen, fast tydligare.

Det var en skön känsla och en lättnad, som om hon ställt sig i solen efter att ha stått i skuggan i hela sitt liv. Hur subtilt det än var, gick det inte att förneka. Känslan både värmde och svalkade, den var varje god förnimmelse livet har att erbjuda som blandades i varann och sköljde över henne på en och samma gång. Berusande. Förtrollande.

Och synen av staden spädde bara på upplevelsen. När de närmade sig Kändo därute i Tomrummet hade Lianne häpnat över stadens skönhet och Slottets storhet som kunde skymtas långt därborta och hon var noga med att ta in allting hon såg.

Liannes första möte med Kändo ur Ljus som varit dolt

Tillbaka till kartan!