Tellus

Tellus ligger utanför Den Goda Cirkeln och är det klot som människorna bor på och kallar för jorden. Tack vare den Stora Slöjan så är Den Goda Cirkeln helt dold för människorna på Tellus, men man kan resa mellan kloten genom magiska portaler. Häxorna kommer ursprungligen från Tellus och bodde där till och med den tolfte tidsåldern då de under det Stora Rådet beslutade att lämna jorden och skapa en ny värld.


Häxorna arbetar som ambassadörer på Tellus för att hjälpa människorna. Det är klotet Advels ansvarsområde och på Advel ligger Portalen, en stor byggnad i Nordherby full med dörrar som tar en till olika platser, ofta träd, på Tellus.

De checkade in sig i en biljettlucka i Portalens lobby, något man måste göra för att få resa. Kung Erik ville veta exakt hur många häxor som befann sig på Tellus eftersom han hade ansvar för allt vad de företog sig där. En värdinna förklarade vilka dörrar de skulle till och visade dem på en karta över byggnaden hur de skulle ta sig dit.
De promenerade vidare genom långa korridorer förbi dörrar som ledde till de mest exotiska ställen.

Vad som först sett ut som vilken arbetsplats som helst förvandlades sakta men säkert till något annat. Visst fanns där kaffemaskiner, konferensrum och kopieringsrum, men arbetet som utfördes i huset var olikt allt annat arbete på Tellus.
Det fanns en hel avdelning med kommunikatörer. Häxor som satt i bekväma fåtöljer och hade som enda uppgift att telepatera med andra kommunikatörer på andra huvudkontor för att snabbt och effektivt dela information länder emellan. Där fanns minst lika många spejare, de också bekvämt tillbakalutade medan de med hjälp av gult sken höll sina ögon på tjogtal med platser och rum världen över som alldeles säkert var förbjudna att spionera på om man var människa.
Där fanns leveransrum, portaler som genom magi fraktade medicin och annan utrustning snabbt och enkelt fram och tillbaka i världen. Där fanns arkivarier, sekreterare, juniorambassadörer, seniorambassadörer och projektledare. Överallt hängde blinkande kartor över länderna i Sydamerika och häxor med pennor bakom öronen antecknade akuta händelser på stora, randiga whiteboards.
I varje vrå fanns liv och rörelse och så fort något gick för långsamt hotade någon med att rapportera till Telluskommissionen.

Ur I Levande Mörker

Skulle du passa som Ambassadör? Gör vårt Quiz och kolla!
Tillbaka till kartan!