PRESSMEDDELANDE: Debutanten Hanna Höglund bjuder in till en magisk värld i årets stora ungdomsfantasy!

Kungsbackaförfattaren Hanna Höglund debuterar på Vilse Förlag med den första delen av fyra i den nya fantasyserien Berättelsen om Lianne. I del ett: Ljus som varit dolt får vi följa med tolvåriga Lianne på en magisk mysteriehistoria i en värld som från början växte fram ur en lek.

Hanna Höglund var åtta år när hon diktade fram en magisk låtsasvärld för sin lillasyster. Landet Kändo fylldes med allt från surrande hissar, spöklika platser och flygande väsen. Åren gick och de utvecklade den hemliga världen med mängder av karaktärer och fantiserade om både krig och kungliga baler. De växte upp och en dag bestämde sig Hanna för att skriva ner berättelserna. Efter att ha ägnat många år åt att sätta Liannes äventyr på pränt, blev det i slutändan inte en bok. Det blev fyra.

Ljus som varit dolt handlar om Lianne Visander, en till synes vanlig, men stark och tankfull ung kvinna. Hon lämnar sitt hem för att börja skolan och ett nytt liv i en främmande magisk värld där hon snart förstår att något inte är som det ska. Bakom magins skönhet döljer sig olösta gåtor och ondskefulla hot.

– Min ambition har varit att skriva en varm berättelse där det fantastiska blandas med igenkänning, säger Hanna. I Ljus som varit dolt problematiseras förhållandet mellan ljus och mörker, gott och ont. Samtidigt lyfter den frågan som varje tonåring brottas med: Hur ska jag passa in?

Hanna Höglund är gymnasielärare i svenska och latin. Hon älskar högläsning och bor i ett radhus i Kungsbacka med man och tre barn.

Ljus som varit dolt utkommer på Vilse Förlag den 6 september. Del två kommer ut under 2015. För intervjuer och recensionsexemplar, kontakta oss på hanna [at] lianne.se